fredag 24 maj 2013

Helg musik: Mick Jones mixtape...

Följande inlägg är hämtat från bloggen ”The Harder they come”. Och är enligt mig väl värt att lägga upp även här. Här hittar ni orginalet http://theharderthey.blogspot.com/

I julklapp 1982 gav Mick Jones journalisten och vännen Kris Needs en mixtape som han spelat in från New Yorks svarta radiostationer. Efter att the Clash spenderat maj och juni 81 i New York som följd av de legendariska spelningarna på Bond Street, uppåt tjugo spelningar gjordes och som förband hade de bland annat Granandmaster Flash & the Furious five, Bad Brains, SugarHill Gang och Allen Ginsberg.


 

Magnificent Seven blev en stor hit på de svarta radiostationerna. De blev kompisar med graffitikonstnärer som Futura 2000 (som de senare spelade in en singel med) och hängde med de coolaste personerna på de tuffaste klubbarna. Alla intryck var vad som skulle bli Combat Rock. Mick Jones var i New York så ofta han kunde 82 och när han gav Kris Needs den här kassetten julen 82 så var det förmodligen den hippaste present någon musikintresserad kunde få då. Intervjun som Kris Needs skulle göra då i december 82 på Mike’s Café på Portobello road visade sig vara den sista Mick gjorde under sin tid i The Clash.







Musiken på kassetten gav en försmak vad som sen skulle bli Big Audio Dynamite. Jäkla härlig blandning...

1. Vanity 6 – Nasty Girl
2. Dr Jeckyl & Mr Hyde – The Challenge
3. Montana Sextet – Heavy Vibes
4. Peech Boys – Life is something special
5. Indeep – Last Night a DJ saved my life
6. Marvin Gaye – Sexual Healing
7. Eleanor Grant – (I am ready) Sexual Healing
8. Sekou Bunch – Pretty Baby
9. GrandMaster Flash – The Birthday Party
10. Steinski – The Payoff mix
11. Diana Ross – Muscles
12. Carol Williams – (Can’t get away) From your love
13. Madonna – Everybody


//Anders

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar