torsdag 7 mars 2013

Bonus 1: People , hells and Angels -Jimi Hendrix (2013)


Snart helg och så börjar jag bli förkyld, så inget 1001 album idag utan istället lite kort om det "nya" albumet med Jimi Hendrix. Det är sagt att det skall innehålla tidigare outgivet material. men vad jag kunde läsa om det på internet är det väl låtar som tidigare varit tillgängliga för de som sökt efter musik med Jimi. Låtarna spelades in i New York 1968-69. Vid den tiden var Hendrix experimentera med olika musiker och musikaliska strukturer. Även om många av låtarna har Hendrix med rytmen avsnittet basisten Billy Cox och trummisen Miles Buddy, två låtar ("Izabella", "Easy Blues") har Larry Lee, en gammal vän från hans dagar på "chitlin 'krets" på andra gitarr. Upplev trummisen Mitch Mitchell dyker också upp två gånger och Stephen Stills spelar bas på "Somewhere" .

"Vi är glada att kunna släppa" people, Hell & Angels "under firandet av 70-årsdagen av min brors födelse", säger Janie Hendrix, VD för Experience Hendrix, LLC, via pressmeddelande. "Den briljans av albumet tjänar till att understryka vad vi har känt hela tiden: att det aldrig har varit och aldrig kommer att bli en musikalisk kraft som motsvarar hans och att vi värnar och ta inspiration av vad han lämnade oss både nu och i många generationer komma ... helt enkelt evighet. "

Eddie Kramer, som producerade alla tre album Hendrix släpptes under sin livstid och arbetade på många av de postuma sammanställningar, övervakade produktionen av "People, Hell & Angels". Hur man nu kan övervaka något som redan är inspelat och varit tillgängligt?. 

Är det då bra? Jo vars, jag har alltid gillat Hendrix och hur han hanterar sin guitar. En av mina favoriter är låt nummer 12 "Villanova Junction Blues", det enda är att man kunde önska att den var lite längre... men som sagt ett album väl värt att ha i sin samling (CD elle Digitalt). :-)

Jimi Hendrix "People, Hell & Angels" låtlistan:

01. Earth Blues
02. Somewhere
03. Hear My Train A Comin
04. Bleeding Heart
05. Baby Let Me Move You
06. Izabella
07. Easy Blues
08. Crash Landing
09. Inside Out
10. Hey Gypsy Boy
11. Mojo Man
12. Villanova Junction Blues 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar