fredag 1 mars 2013

Album 2: Elvis Presley - Elvis Presley (1956)

Så har jag då kommit till album nummer 2, och vem är inte det om Elvis Presley. Jag är inget stort fan av Elvis och hans musik, men förstår att han var mycket populär. Bara för att ge honom en ny chans, lyssnade jag igenom albumet två gånger, vilket tog en dryg timme då det inte är speciellt långt, strax över 30 minuter.

Det roligaste jag kan komma på att skriva om albumet, är att när the Clash skulle göra omslag till London Calling så var det omslaget på Elvis debut album som man använde om mall. Där man avände samma färgtema och placering till bokstäverna på omslaget. Kul att en i mitt tycke världens bästa album, har en koppling till Elvis.


Nu tillbaka till musiken. Det svänger ju, men det händer liksom inget mer. Det är också rätt ojämn kvalité på låtarna, och det kunde man läsa sig till att de är från olika inspelningar en del låtar var nyinspelade och andra var tagna från hans sessioner på Studion The Sun. Detta hörs rätt tydligt idag, vilket det kanske inte gjorde när skivan släpptes 1956.

Höjdpunkten bland de 12 låtarna, som tack och lov inte är speciellt långa var "I'm gonna sit right down and cry 8over you) och I got a woman. Men det är inget album jag kommer att spela igen inom en överkomlig framtid.


Förutom fem shower i Kanade 1957, gjorde Elvis bara framträdanden i USA. Men blev ändå en stor stjärna välden över.

Elvis gillade Cadillac, Pepsi, Graceland och burgare. Vilket troligen många Amerikanare gör!


Låtlistan:
 1. Blue Suede Shoes
 2. I'm Counting on You 
 3. I Got a Woman"
 4. One-Sided Love Affair
 5. I Love You Because
 6. Just Because
 7. Tutti Frutti
 8. Trying to Get to You
 9. I'm Gonna Sit Right Down and Cry (Over You)
 10. I'll Never Let You Go (Lil' Darlin')
 11. Blue Moon
 12. Money Honey

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar