onsdag 3 april 2013

Bonus 3: The Philip Lynott Album - Philip Lynott (1982)


Philip Lynotts andra solo album, så bra. Förta låten jag fastnade för 1982 var "Togheter" gillade den tunga basen och drivet i låten. Fortfarande många år senare är nog Philip en av de största musikerna som kommit från Irland, det han gjorde med sitt band Thin Lizzy och som solo artist är stort, mycket stort.


Vad var det då som gjorde Phil så unik? För det första hade han känsla för melodier och arrangemang, vågade utforska och prova andra musikaliska genrer i sin musik, Dancing in the moonlight med Thin Lizzy är ett utmärkt exempel på detta, denna låten är enligt mig en av Thin Lizzys bästa. Den visar ett band som vågar och som lyckas göra det oväntade, Phil tog steget fullt ut. I och med låten Dancing in the Moonlight, kunde man känna vad som skulle komma och med sina solo album tog han sedan steget fullt ut. Det irländska i Phil fick blomstra ut och komma till sin rätt.

Tyvärr finns det ju ofta en baksida, och i Phils fall, var det droger. Vilka också gjorde att hans liv blev alldeles för kort och att vi som lyssnade inte fick uppleva allt vad han annars hade kunnat åstadkomma. Det finns massor att läsa om Phil och hans musik på Internet och har du ännu inte hört något, börja med "The Philip Lynott Album".......


Kom ihåg "You Can Always Here The King Call"

Låtlista
(alla låtar är skrivna av Philip Lynott, förutom där annat står)

 1. "Fatalistic Attitude" (R. Lymon, Lynott) – 4:31
 2. "The Man's a Fool" – 2:58
 3. "Old Town" (Jimmy Bain, Lynott) – 3:27
 4. "Cathleen" – 3:34
 5. "Growing Up" – 5:00
 6. "Yellow Pearl" (Lynott, Midge Ure) – 2:58
 7. "Together" – 3:39
 8. "Little Bit of Water" – 3:35
 9. "Ode to Liberty (The Protest Song)" (Bain, Lynott) – 5:48
 10. "Gino" – 4:10
 11. "Don't Talk About Me Baby" – 4:30

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar